420

Iets over mezelf

Even voorstellen: Harry Houtzager is de naam.

Geboren in Utrecht met zicht op het rangeerterrein van de NS. Ik keek uit op treinen, rails en ander gedoe dat daarbij hoort.
Zo waren daar een groot aantal kolenhandelaren. Namen? Boerefijn, Tielen, . . . En natuurlijk Van Gend en Loos. Die reden nog met paard en wagen!

Speelterrein
De achterzijde van ons huis kwam uit op een terreintje dat direct aan het rangeerterrein lag. Dat was dan ook buiten werktijden ons speelterrein. Ons, dat waren mijn broer en de buurjongens. We speelden vaak in de spoorwegwagons

Zandbak
Ook was ik vaak te vinden in de zandbak. Pas later realiseer je je dat dat ter versteviging was van een stootblok.
Natuurlijk had ik ook thuis een trein om mee te spelen, maar daar is niets meer van over.

Hobby
Nu als gepensioneerde (geb.jr. 1946) heb ik weer tijd gevonden om die interesse in treinen om te zetten in een leuke modelspoorhobby. Dat nostalgische Märklin-merk. Analoog met die gewone metalen M-rail. Nu niet meer gemaakt, maar nog volop te koop, bijvoorbeeld op internet en op de modelbouwbeurzen in Houten.

De eerste grotere baan die ik maakte was gemaakt op een triplex ondergrond vanwege de kosten. Al gauw bleek goedkoop-duurkoop. Het maakte enorm veel herrie. Opnieuw aangelegd in MDF. Realiserend dat toen die eerste M-rail werd gemaakt MDF-plaat nog niet bestond.
Het resultaat was nu beter. Verder met een paar relais om iets te automatiseren, aansluiten op schakelrail, en het werkt.

Nog een lokomotief er bij en rijden maar. Och jee, die schakelrails werken niet altijd zoals het zou moeten.
Frunneken, en opnieuw leggen, het houd je wel bezig. Maar steeds was er iets dat niet goed ging en daarom kwam ik ook niet toe aan de scenery.

Mercktronics
Op de startpagina beschrijf ik hoe ik op het idee kwam voor automatisering zonder digitaal te gaan en waarom ik deze site ben begonnen. Ik hoop binnenkort (nu is het 3-9-2015) de eerste printplaatjes uit te testen en daarna de hele baan te automiseren.

De vorderingen zal ik op deze site in tekst, foto en video laten zien.
Heeft u feedback? Graag hoor, via de contactpagina komt het altijd bij mij aan. zijaanzicht stoomlokomotief Terug naar de startpagina