De treinbaan van Harry

SSS-M artikel nummer 9030

Het bouwpakket voor een SSS-M

naar het menu

Start - stop schakeling, snelheidsregeling en regeling van seinen, voor de Märklin modelspoorbaan (nr.9030)

Deze start-stopschakeling SSS-M is specifiek voor toepassing op een Märklin baan (3-rail systeem, wisselstroom), maar is ook verkrijgbaar in een uitvoering voor gelijkstroombanen (2-rail systeem).

Start-stopschakeling
Een start-stopschakeling die het mogenlijk maakt dat een trein langzaam het station verlaat en vervolgens met toenemende snelheid optrekt tot een kruissnelheid die van te voren door u is ingesteld. Ook de remweg is eenvoudig instelbaar. De SSS-M maakt gebruik van aanwezigheidsmelding. Optrekken, afremmen en kruissnelheid zijn afzonderlijk instelbaar door Mecktronics techniek. Ook de lichtseinen rood en groen kunnen door de schakleingen worden bediend.

bouwpakket sss-m mecktronics

Techniek
Uitgang D meldt de aanwezigheid van een trein, terwijl op ingangen a en b de informatie wordt aangeboden uit het volgende blok.
+ 12V op a of b laat de trein stoppen. Bij 0V wordt er langzaam vertrokken.

bouwpakket voor een SSS-M, de M van Marklin

 

Bouwpakket
Ook deze stopschakeling wordt geleverd als bouwpakket. De printplaat met alle benodigde onderdelen zitten keurig verpakt. Deze start-stopschakeling is als bouwpakket te bestellen bij "Mecktronics Wieringermeer", kosten € 10,00 (prijs per 01-09-2015). Ecxlusief verzendkosten.

Aan de hand van de tekening op bladzijde 19 van de "Automatiseringsmap, Deel 1, de componenten" is ook dit pakket eenvoudig op een bijgeleverde printplaat te solderen. Werk rustig en systematisch dan lukt het in de regel wel. Eventueel is er altijd een vraagbaak door middel van het forum. Ook rechtstreeks e-mailcontact met Mecktronics is mogenlijk. Mijn ervaring is dat er Mecktronics zeer goede service wordt geboden.
Mecktronics is ook altijd te vinden op de Modelspoorbeurs in Houten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gereed product
Hieronder ziet u een afbeelding van een SSS-M schakeling. Alleen de connector ontbreekt.

SSS-M gesoldeerd

stoomlokomotief voor modelbaan Lees verder . . .