De treinbaan van Harry

STAB bouwpakket

Het bouwpakket voor de STAB

naar het menu

Gestabiliseerde voeding voor maximaal 1 ampère (nr. 9018)

Een gestabiliseerde 12V voeding ten behoeve van elektronica. Deze voeding is kortsluitvast en levert 1 Ampère. Deze is alleen bedoeld voor het voeden van de electronica.

Gestabiliseerde voeding
Deze gestabiliseerde voeding is ook verkrijgbaar in een 3 Ampère uitvoering.

print solderen

Led verlichting en seinen
Over het in elkaar steken van deze printplaat is weinig te zeggen. Het zijn maar een paar onderdelen en de tekeningen zijn duidelijk. Let goed op de ringen van bijvoorbeeld de condensatoren. En zo hebben vrijwel alle onderdelen merktekens als het op juiste richting en plaatsing gaat.
Hou wel de regel aan: begin met de kleinste onderdelen te solderen op de printplaat. Ga daarna verder met de iets grotere, etc.. Op deze voeding kunnen een aantal LED-seinen of LED-verlichting worden aangesloten. Maar een beperkt aantal is toegestaan. Ik hoop later ook op het toepassen van LED-licht op de modelbaan terug te komen.

Mecktronics gestabiliseerde voeding
In de GRATIS te downloaden "Automatiseringsmap, Deel 1, de componenten" vindt u een handleiding voor de automatisering van de modelspoorbaan. Op bladzijden 8, 9 en 10 vindt je uitvoerige uitleg over deze 12 volts voedingsschakeling.
Op bladzijde 10 staat een duidelijke tekening. Op bladzijde 6 van deel 2 is een startopstelling met deze voeding te zien. Dit is een testopstelling voor een reeks van schakelingen. Met deze opstelling in gebruik kunt u een zien hoe een trein langzaam op snelheid komt. Hoe u een constante kruissnelheid kunt regelen en hoe u de trein ook weer afremmend laat stoppen.

stoomlokomotief voor modelbaan Lees verder . . .